Welkom bij Helio Lights

Top Menu

ADVIES NODIG?
info@helio-lights.com

TOP MERKEN
Enkel het beste is goed genoeg

EEN NIEUW PROJECT?
Give us a call +32 (0)3 746 00 81

Voordelen van een lichtarchitect

By Helio Lights

Posted in , ,

Helio Lights | Wat wij als lichtarchitect kunnen betekenen voor jouw.

Het belang van de juiste verlichting in een ruimte wordt steeds essentiëler. Bij het opmaken van een lichtplan hebben de positie van de verlichting, kleurtemperatuur, kleurweergave en dimmogelijkheden een grote invloed op de sfeer in de ruimte. Met de komst van de LED verlichting is dit een zeer technische aangelegenheid geworden. Als lichtarchitecten & designers kunnen wij hier een cruciale rol spelen, we zijn gespecialiseerd in het toepassen van de juiste verlichting in een ruimte. Maar beroep doen op een lichtspecialist heeft nog meer voordelen.

DESIGN vs. TECHNIEK

Als  lichtspecialist kiezen we niet enkel mooie verlichting, maar gaan we op zoek naar het juiste evenwicht tussen design & techniek. Dit gebeurd in overleg met de bouwheer, architect, … om zo tot de ideale oplossing te komen. Daarnaast bekijken we het energie-efficiënte belang. Er komen steeds meer normen en eisen inzake het gebruik van verlichting waarbij we als lichtarchitect rekening mee houden.

KOSTENEFFICIËNTE LICHTSPECIALISTEN

Een lichtarchitect kijkt in de eerste plaats naar het creatieve aspect voor het ontwikkelen van een ideaal lichtplan. In volgende fase koppelen we het budget van de eindgebruiker met de mogelijkheden die voorop zijn gesteld. Daarnaast kijken we de opties voor de sturing van de verlichting. Al deze aspecten zorgen ervoor dat we een efficiënt lichtplan ontwikkelen dat past binnen het budget van de eindklant. Zo heeft U direct de juiste verlichting voor uw project.

 

HUMAN CENTRIC LIGHT

Deze term wint steeds meer aan interesse binnen de verlichtingswereld. Men is er zich meer van bewust dat een correct gebruik van verlichting een grote invloed kan hebben op ons als mens. Lichtkleur, intensiteit, kleurweergave… het oefent allemaal een grote invloed uit op ons gevoel, emoties en ons dagelijks ritme. Met HCL zorgen we ervoor dat we het ritme van natuurlijk daglicht kunnen nabootsen, waardoor ons lichaam zich veel aangenamer zal voelen. Human Centric Light zal in de toekomst volledig centraal komen te staan in de opmaak van een kwalitatief lichtplan.

 

INTEGRATIE & STURING

Bij Helio Lights beschikken we naast lichtspecialisten ook over gespecialiseerde systeem integratoren. Dit maakt dat we onze verlichtingsontwerpen naadloos kunnen integreren met lichtsturingen die deel uitmaken van een domoticasysteem (home automation). Hiervoor werken we nauw samen met high-end spelers (Vantage Controls, Teletask, Philips Dynalite, …) op het gebied van automatisering. Kortom staan we in voor een totaaloplossing. Dit maakt dat de verlichting zo efficiënt mogelijk geïntegreerd wordt binnen een project.

 

TRANSPARANT & KWALITEITSWERK

De beste lichtspecialisten kennen niet alleen alles van belichting, maar zijn ook experts in de technische kant van verlichting (LEDs, drivers, bedrading, …). De juiste combinatie is van cruciaal belang voor een geslaagd lichtproject. We vergelijken alle merken en hun componenten om een transparante analyse voor te leggen aan onze klanten. Zo weet je als eindklant direct waar het verschil hem zit.

Door de enorme complexiteit van al deze technische aspecten, onderscheiden we ons als lichtarchitecten van vele andere studiebureau’s. Als experts in ons vak, spreken we met kennis & know-how die dagelijks nog evolueert. Kortom een lighting designer of lichtspecialist is dus een enorme aanwinst bij een architecturaal project. Niet alleen zijn we experts in wat we doen, we houden ook rekening met zowel de huidige situatie als de toekomstvisie van de eindgebruiker. Omdat we steeds transparant werken en nauw samenwerken met een team, wordt elke project snel en kwaliteitsvol gefinaliseerd.

Vragen of advies nodig?

Maak een afspraak in onze showroom / kijkwoning.

Contacteer ons op 03/746.00.81 of per mail via info@helio-lights.com, we helpen U graag verder.

Share this story

About The Helio Lights

btt